Brasil-spesial: Podcast og VM-fortelling. Med Marius Lien

Det er tre år siden VM Brasil og ett år siden OL i Rio de Janeiro. Olympiastadion har tatt en prat med journalist og forfatter Marius Lien om den fotballgale nasjonen. Har Brasil kommet til hektene etter ydmykelsen i 2014? Finnes det spor av semifinaletapet i ny brasiliansk litteratur? Hvordan går det med de rådyre anleggene som ble bygd til mesterskapene? Og hvor har det blitt av Garrincha? Den legendariske fotballspilleren ligger ikke lenger i graven sin?

Hør Olympiastadions podcast med Marius Lien her!

I sommer har vi publisert en lengre fortelling av Marius Lien på Olympiastadion. I «Farlig midtsommer» møter vi en norsk journalist som er på jakt etter gode historier og fester under VM i 2014. Istedet havner han midt oppi en av de mest dramatiske hendelsene i fotballhistorien. Brasil taper semifinalen mot Tyskland 1-7 og vår forteller blir vitne til den kollektive sorgreaksjonen.

Farlig midtsommer – del I

Farlig midtsommer – del II

Farlig midtsommer – del III

Farlig midtsommer – del IV

Farlig midtsommer – del V

Farlig midtsommer – del VI

Marius Lien (f. 1975) er forfatter og journalist i Morgenbladet. I 2014 ga han ut Brasiliansk fotball 1894-2014 – 120 år med driblinger.

rio4
Foto: Marius Lien.