Ny Olympiastadion-utgivelse: Den gamle mannen og gresset

Antologien Den gamle mannen og gresset består av fortellinger, poesi, prosa og sceniske tekster, som alle er skrevet til bilder tatt av den polske fotografen Przemek Niciejewski. Niciejewski reiser rundt i Europa og fotograferer fotballkamper på alle mulige nivåer, og er blant annet kjent for sine poetiske bilder av fotballandskap og supportere.

Bidragsyterne i antologien er alle spillere på det norske og det tyske forfatterlandslaget i fotball. Disse er: Birger Emanuelsen, Peter Franziskus Strassegger, Eivind Hofstad Evjemo, Jo Torkjel Fenne, Christian Valeur, Eirik Ingebrigtsen, Nikolaj Frobenius, Stig Aasvik, Alf Kjetil Walgermo, Lars Haga Raavand, Jochen Smidt, Andreas Merkel, Jan Böttcher og Michael Kröchert.

I antologien møter vi blant annet en gutt som spiller fotball uten ball, en døv mor som kommenterer fotballkamper for sin blinde sønn, en linjemann i politiavhør, den polske banemesteren Tomasz Wojciechowski, trenere som slåss, Diego Maradona, ulykkelige driblere og de gamle mennene, selvfølgelig. Resultatet er en annerledes fotballantologi, som minner oss om fotballens fantastiske mangfold.

Bilde 3

Se flere av Przemek Niciejewskis fotballfotografier her.

Den gamle mannen og gresset har fått et fantastisk omslag, designet av Olympiastadion-redaktør Petter Høegh.

Antologien lanseres på Litteraturhuset lørdag 3. september, i arrangementet etter forfatterlandskampen mellom Norge og Tyskland.

Den gamle mannen og gresset koster 200 kroner (+porto) og kan bestilles ved å sende en epost til: pedersamdal@gmail.com. Boken er også i salg hos Litteraturhuset og Tronsmo.

Den gamle forside 2 (1)