Den poetiske Touren – Team Olympiastadion

I anledning Tour de France 2015 har Olympiastadion satt sammen et stjernelag av poeter og tidligere syklister. Under hele Touren byr vi på nyskrevne sykkeldikt som litterært selskap på turen gjennom det franske landskapet.

Team Olympiastadion består av følgende utøvere:

Kjetil Almelid, Tom Ingar Eliassen, Petter Høegh, Arne Ruset, Endre Ruset (kaptein) og Jostein Wang.

Dette er noe av hva vi kan vente:

Jostein Wang har skrevet et dikt til hver etappe. Wang var syklist på seniornivå og trente sammen med verdensmester Knut Knudsen i Nord-Italia. Vår favoritt til den grønne trøya.

Les det spennende intervjuet med Jostein Wang her.

Les det første diktet her: Prologen

Les det andre diktet her: 2. etappe (Utrecht – Zélande)

Bild (17)

Olympiastadion-redaktør Endre Ruset er NRKs litterære alibi under Touren. Hør diktene på NRKs radiosendinger og les dem på Olympiastadion. Får vi se Ruset i gul trøye på Champs-Élyseés?

Almelid, Eliassen, Høegh og A. Ruset går i brudd og gir oss enkeltetappeseirer.

Fredag 10. juli kl 19. inntar Team Olympiastadion Oslos nye sykkelkafé, Peloton. Kom og opplev Team Olympiastadion live!

Vi relanserer portrettintervjuene med  Ingvar Ambjørnsen, Mads Kaggestad, Ole-Kristian Silseth og Håvard Syvertsen i nye og kortere format.

Olympiastadion-redaktør Peder Samdal og selverklært Irland-ekspert har skrevet om det irske sykkeldynastiet og koblingen mellom Samuel Beckett og Tour de France. Tittel: Mens vi venter på Roche.

Geir Stian Ulstein har gitt ut sommerens store sykkelbok, Drømmenes fjell, sammen med bror og fotograf Tor Simen Ulstein. Geir Stian skal fortelle oss om arbeidet med boken.

På vei opp Mont Ventoux. Foto: Tor Simen Ulstein.
På vei opp Mont Ventoux. Foto: Tor Simen Ulstein.

Følg med på Olympiastadion under Tour de France!