Helene Imislund er vinneren av Olympiastadions diktkonkurranse 2018

Olympiastadion gratulerer Helene Imislund som vinner av diktkonkurransen!

Totalt fikk vi inn 68 bidrag i konkurransen og det var flere gode kandidater. Like fullt, en vinner måtte kåres og til slutt falt valget på t/r Pyeongyang – Pyeongchang av Helene Imislund.

Juryens begrunnelse:

De olympiske lekene skal i utgangspunktet handle om store idrettsprestasjoner og kniving om edelt metall, men OL er også et spill som involverer politiske ambisjoner og økonomiske interesser. Før OL i Pyeongchang var det knyttet spenning til forholdet mellom Nord- og Sør-Korea, og hvorvidt lekene ville foregå i fredelige omgivelser. IOC pustet lettet ut da det ble klart at koreanerne ville samarbeide under OL og at Nord-Korea ville sende deltakere, støtteapparat og en egen heiatropp til Sør-Korea. Samtidig sa politiske kjennere av konflikten sa at dette var et spill for galleriet.

I Helene Imislunds dikt t/r Pyeongyang – Pyengchang kommer vi på innsiden av Nord-Koreas heiatropp og møter jente nr. 23. Imislund henter ut ett ansikt, én skjebne i en OL-tropp fra et diktatur. På den måten løfter hun fram den andre siden av et OL, det som kommer før, og det som kommer etter. Hun menneskeliggjør lekene, peker på det politiske og tegner en rørende skjebne av jente nr. 23. Diktet er stramt oppbygget og elegant gjennomført.

Vi gratulerer Helene Imislund som vinneren av Olympiastadions diktkonkurranse 2018!

Les Morgenbladet intervju med Imislund her.

I juryen satt Marius Lien (Morgenbladet), Sigrid Sørumgård Botheim (vinner 2014), Jostein Wang (Olympiastadion) og Hilde Østby (Nasjonalbiblioteket).

Olympiastadion takker alle som har bidratt i konkurransen!

Resized_20180222_195531
Helene Imislund (t.v) blir gratulert av Sigrid Sørumgård Botheim, vinneren fra 2014.