Farvel Premier League – Henning Bergsvåg 

Farvel, Premier League. I dag blir det endelig slutt mellom oss. Det har vært ni tragiske år og nå kunne jeg ikke vært lykkeligere over bruddet. Som Sunderland-supporter rykker jeg ned med glede og forventning. Jeg mener at Premier league i sin nåværende form går mot en unngåelig krise på sikt. Den har blitt en meningsløs konkurranse for klubbene som ikke er topp seks, med sine mangedoblede budsjetter og reservelag som i seg kunne ligget på øvre halvdel. Hva eksakt er det VI skal spille for? Å overleve for å være med i samme turnering neste år? Å få sjansen til å bli kastet ut i gladiatorringen for å bli mørbanket av oljesjeik-dopede superlag enda en sesong?

Hva er poenget med å spille i en turnering man ikke kan vinne? Premier League er et konsept i krise. For at den skal overleve er man avhengig av at folk som holder med de andre lagene har noe å drømme om, en grunn til å stille på stadion. Rekrutteringen av nye tilhengere i utlandet kan man bare glemme. Alle ungene holder med de samme få lagene, hvis ikke de har foreldre som dytter i dem et Leeds eller Derby-skjerf som spebarn. Jeg har fått nok av å se laget mitt i PL. Gi meg championship. Gi meg Ipswich og Sheffield Wedensday og føkkings Nottingham Forest. Der har du en liga. Der har du spenning. Der har du noe å spille for, og juble for.

Jeg elsker Sunderland, og kommer selvsagt til å se dem hver gang jeg får sjansen i den nye ligaen. Endelig en skikkelig turnering. Farvel sumo-abbonement. Farvel barnslige multimillionærer. Bring on noe skikkelig!