To fotballtekster – Arild Rein

Gjennom et år skrev Arild Rein en tekst hver dag. De 365 tekstene ble samlet i songar frå mitt territorium og utgitt av Pelikanen forlag i 2012. Rein er kjent for sin skittenrealistiske stil, med et skarpt blikk på utviklingen i hjembyen Stavanger. Han har også en fortid som fotballspiller for Viking og Bryne. I songar frå mitt territorium følger Rein årstidene og med det også fotballsesongen. Olympiastadion har fått tillatelse til å publisere to tekster om fotball, den ene om fotball på høsten, den andre om en treners taktiske bommerter.

202

hausten er her

med sin rabarbra

og sin melankoli

 

torghandlarane nektar

å flytta inn i vinterens

snøbyer

 

trea slepper kleda sine

ned på bakken og den

kolsvarte fotballsesongen er

heldigvis snart over

 

arild rein2

 

208

‘eg trudde

sigeren var i boks

eg trudde

laget mitt hadde

sett spikaren i kista

difor trudde eg

ikkje eg gambla

då eg sette innpå

andresorteringskrigarane

men då måla

begynte å rulla inn

i rasande tempo

feil veg, var det

lite eg kunne gjera

for å bremsa katastrofen’

 

‘ i rein desperasjon

tok eg ut

reservestyrkane

og lét

skarpskyttarane

vende tilbake, men

då var det

allereie for seint

ingen kunne

snu skuta som

alt stod på skjeret’

 

‘eg hadde ei

søvnlaus natt og

grubla over mine

taktiske disposisjonar

men det som plaga

meg mest av alt var at

kona mi skjelte meg ut

for mi dødssynd:

du skal aldri ta

reservane av

banen har du

først sloppe

dei innpå’

Les mer om songar frå mitt territorium her.