Galleri Olympia: Cristiano Ronaldo

Mange snakker om fotballkunst når Cristiano Ronaldo smeller inn et frispark fra 27 meter. Nå har verdens beste fotballspiller fra 2013 og 2014 fått skissene til det som kan bli en kunstnerisk hyllest av fotballfenomenet.

Charis Tsevis, en gresk grafisk designer, har studert en egen gren innenfor portugisiske kunst, kalt azulejo, som er fargerike motiver malt på porselen eller keramikk. Azulejos er populære utsmykninger, både i kirker, offentlige bygninger og i private hjem. Tsevis har designet en rekke azulejos med Ronaldo som motiv og responsen har vært overveldende.

Olympiastadion har fått tillatelse til å trykke noen av Tsevis Ronaldo-azulejos. Sjansene er gode for at disse motivene blir å finne i Portugal om kort tid, hvis ikke har jo alltids Ronaldo et eget museum å utsmykke.

ronaldo1

ronaldo3

ronaldo4

For å se flere arbeider av Charis Tsevis, besøk hans hjemmeside.

Sjekk også ut Kristoffer Viks bok om Ronaldo (Publicom Forlag, 2014).

Flere utstillinger finnes i Galleri Olympia