I salg: Den tysk-østerrikske poesiuka

Olympiastadion elsker hoppuka og feirer det hele med å gi ut et spesialnummer: Den tysk-østerrikske poesiuka, med bidrag fra Erlend O. Nødtvedt, Håvard Rem, Tom Ingar Eliassen, Mette Karlsvik, Knut Ødegård, Niillas Holmberg, Tom Stalsberg, Arne Ruset og Endre Ruset. Og med et ypperlig design av Petter Høegh.

Heftet koster kun 150 kroner, se informasjon om bestilling nederst i denne saken.

Fra forordet:

Verdens vakreste vinteridrett avslutter det gamle og innleder det nye året. Hopp er bevegelsespoesi. Utøverne bedømmes ikke bare på lengden, men også på stilen.

Skihopp er poesi og poesi er skihopp. Begge disipliner består av korte hyppig gjentatte forsøk på å finne det perfekte abstrakte satspunktet. Man treffer aldri, man kommer bare i nærheten.

Både poeten og skihopperen leter etter den millimeterpresise timingen som skiller et dikt eller hopp fra å falle ned på kulen eller sveve bakken ned. Det handler om timing. Og det handler om stil.

Er det ikke omtrent like vanskelig å hoppe etter Wirkola som å skrive etter Wergeland? Er Sigbjørn Obstfelder vår første skiflygningslyriker? Er Jan Erik Vold vår første V-stildikter? Er krafthoppdikter Georg Johannesen den eneste av de norske som har hoppet illsint gjennom stiv kuling og satt knivskarpe telemarksnedslag i den norske tenkemåten? Er det tilfeldig at Thure Erik Lund skriver sin vidunderlig rabiate prosa fra Vikersund, stedet med verdens mest hasardiøse hoppbakke? Blir Øyvind Rimbereid første norske poet over 250 meter? Eller blir det Tone Hødnebø? Og Stein Mehren, har han noensinne landet?

I verdens første poetiske skihopp-antologi finner du bidrag fra et knippe eminente poeter som alle har en felles lidenskap: Skihopp.  Resultatet er en hoppuke-antologi bestående av lyriske svev med både kongsbergknekk og telemarksnedslag i samtidspoesien. Velkommen til Olympiastadions tysk-østerrikske poesiuke.

Den tysk-østerrikske poesiuka koster 150 kroner + porto

Bestill heftet ved å sende en epost til: pedersamdal@gmail.com

Heftet kan også kjøpes i følgende butikker: Litteraturhuset, Tronsmo, Tanum Karl Johan, Drikk godt (listen oppdateres)

2015-12-19 12.44.53