Galleri Olympia: Lionel Messi

Fotball og kunst brukes stadig oftere i samme setning. Det tillates her i Galleri Olympia, uten at vi tar diskusjonen om fotball er kunst. Uansett, koblingene finnes. I en tidligere visning så vi at Cristiano Ronaldo har vært modell for Charis Tsevis’ azulejos. Denne gangen flytter vi blikket over på Ronaldos erkerival og inspirasjonskilde, Lionel Messi. Messi har spilt for Barcelona hele sin voksne karriere, men nå spekuleres det i om Messi vil bli solgt til sommeren. Den som ikke klarer å vente helt til sommeren, kan kjøpe Messi allerede denne vinteren. På Sothebys i London. UNICEF har en innsamlingsaksjon, som skal gå til barns skolegang, og to verdensberømte kunstnere stiller med hvert sitt bilde av den argentinske stjernen, som også er UNICEF-ambassadør. Kunstnerne er Damien Hirst (England) og Takashi Murakami (Japan).

messi2
Beautiful Messi Spin av Damien Hirst.

Damien Hirst har laget en hyllest til verdens beste snookerspiller, Ronnie O’Sullivan.

Se flere visninger i Galleri Olympia her.