Samtidsarkeologi: I motbakken

21. august sendte Kulturhuset i P2 en interessant reportasje om motebakkeløpstrenden i Norge. I 2014 blir det arrangert nærmere 200 motbakkeløp, med flere tusen deltagere. Reporter Jostein Gjertsen ble sendt opp bakken for å lage en reportasje om fenomenet.

I programbeskrivelsen står følgende:

Er denne moderne dragningen mot motbakken et tegn på at vi har undertrykt en slags topografisk identitet – et motbakkens DNA? Vi har jo satt oss ned på komfortable kontorstoler, boret hull gjennom fjellene og bygd heis til toppene. Har vi mista noe? Med norsk litteratur og friluftsfilosofi i sekken deltok P2s reporter i motbakkeløpet Kvasshovden Opp i Ulvik i Hardanger i sommer. Ligger det i det bratte en innsikt?

Link til programmet: http://radio.nrk.no/serie/kulturhuset-hovedsending/MKTR15016714/21-08-2014#t=57m

Flere bilder:

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.