Olympiastadions drømmelag – Inspirert av bahaiene

I havnebyen Haifa, nord i Israel, ligger Bahai Gardens. Et hageanlegg bestående av nitten platåer som stiger oppover Mount Carmel. Hagen er full av de vakreste blomster og trær, som daglig pleies av kyndige gartnere. I 2008 ble Bahai Gardens gitt verdensarvstatus av Unesco, men hadde ikke hagen vært såpass ung (ferdigstilt i 2001) kunne den like gjerne vært på listen over verdens underverker. Så vakker er den.

Bahai Gardens er pilegrimssted for verdens fem millioner bahaiere. Som kristendommen, islam og jødedommen, er bahai-religionen monoteistisk. Troen på en gud og at alle mennesker er likeverdige utgjør kjernen i religionen som ble dannet på 1900-tallet. I motsetning til andre moneteistiske religioner, anerkjenner bahaiene mange ulike profeter som guds sendebud, for eksempel Abraham, Moses, Buddha, Krishna, Zoroaster, Jesus og Muhammed. I Bahai-religionen tror man også at flere profeter vil komme i fremtiden.

For mange er drømmenes hage en fotballbane. Olympiastadion synes derfor Bahai Gardens er passende kulisser for å sette opp U21 EMs drømmelag. Her plukker vi de beste og setter sammen en førsteellever ingen kan motstå. De nye fotballprofetene har storspilt i det hellige land.

Formasjon: 3-5-2

Keeper: Ørjan Håskjold Nyland (Norge)

Forsvar: Martin Montoya (Spania), Guilio Donati (Italia), Omar Elabdellaoui (Norge)

Midtbane: Isco (Spania), Thiago (Spania), Adam Maher (Nederland), Lorenzo Insigne (Italia), Mahmoud Sarsak (Palestina)

Angrep: Alvaro Morata (Spania), Georginio Wijnaldum (Nederland)

Noen kommentarer til laguttaket:

David De Gea er en bedre keeper enn Ørjan Håskjold Nyland. Ingen tvil om det. Valget faller allikevel på Nyland, da han har hatt mer å henge fingrene i og hatt en rekke verdensklasseredninger i mesterskapet.

I forsvar har Montoya og Elabdellaoui vist fram mye godt både defensivt og offensivt. Begge går en stor fremtid i møte. Det er flere der ute som har irritert seg over sleipe italienske forsvarsspillere opp igjennom tidene. Til dere har vi en dårlig nyhet: fremtiden bringer mer av det samme. De nye italienske gutta er like slue (elsk det eller hat det) som sine forfedre. Som representant for den nye italienske forsvarslinjen, falt valget på Guilio Donati, som imponerte med spill og overspill i semifinalen mot Nederland.

Isco har vært turneringens beste spiller. Punktum. Spania har ballen der Isco er. Ikke så fremtredende som sin lagkamerat, men fortsatt imponerende, Thiago, får også en plass på laget. Adam Maher har spilt godt på den nederlandske midtbanen. Og Italias Insigne har ved flere anledninger vist fram sin gode pasningsfot. Hederlig omtale til Norges Stefan Johansen.

Superinnbytter Morata har ikke spilt mange minuttene i mesterskapet, men når han spiller, scorer han. Det ser riktig så enkelt ut. Med seg på topp får Morata, Wijnaldum. Den nederlandske spissen er en av mange spisser som har gjort et solid mesterskap.

Som den observante leser har fått med seg, har Olympiastadion også plukket ut en spiller som ikke deltatt i mesterskapet, men som mesterskapet på et overordnet nivå, i hvert fall for vår del, har handlet mye om. Inspirert av bahaienes inkluderende profetpolitikk, plasserer vi Mahmoud Sarsak på Olympiastadion sitt drømmelag. Som ansiktet utad på at U21 EM i Israel handlet om mer enn fotball.